Ar ko barojat savējos lielos?

Autors Saturs
4.februāris 2008 14:22

Man ir amerikāņu buldogs un baroju es viņu tikai ar sauso barību (NutraGold jērs un rīsi).
Ar ko jūs barojat savējos lielos, vēl jo vairāk gribētos uzzināt par pieredzi ar amerikāņu buldogiem, un kā cīnaties ar alerģijām.
Man tāda nelaime, ka royal canin, un hils un ko tur vēl neēd, pagaidām garšo tikai šīs (Nutragold) firmas pārtika...

4.februāris 2008 14:28

Labradoram: Hill´s Jeers

8.februāris 2008 09:43

es savu labradoru un vilciņu baroju ar Hills J/D tur ir glukosemīns un vēl dažas piedevas kas ir nepieciešamas lilajām un smagajām šķirnēm . bet vispār jau ir labāk izvēlēties premium vai super premium klases barību tā tomēr ir garantētāka kvalitāte

8.februāris 2008 13:36

Nutra Gold gan nav tā pati labākā barība..
un kā tas ir - tikai ar sauso?
nedodat neko papildus?
vajag gan dot kaut ko papildus!
manējais tagad ēd Nutra Nuggets,bet pamēģināsim Hoss barību,ja ies labumā,tad ēdīsim to..
principā labas ir Happy Dog,Specific..tas tā - no tām ko mēs esam mēģinājuši.
Nutra Gold bija man liela vilšanās,iesaku pamēģināt Nutra Choise.

mums vēl ēdienkartē ir rīsi ar vistu un burkāniem,vārītas olas,liellopa gaļa,biezpiens,piens,kefīrs,dabīgais jogurts..

tikai sausā nv nekas labs - vajag papildināt sunim ēdienkarti.

man ir rotveilers

9.februāris 2008 14:43 | mainīts 9.februāris 2008 21:49

Man amerikāņu buldogs. Līdz apm. 7 mēn. vecumam ēda Hills, bet sākās alerģijas (pūtītes ādā), gadījās caurejas. Tad sāku piemeklēt citu sauso. Devu Happy dog "Junior Croq", bet to īsti neēda. Pēc ta kādu mēnesi-pusotru ēda "1st choice", bet suns atteicās arī no tā. Sākām "Royal Canin Giant" sēriju (līdz pusotram gadam junior, pēc tam adult) un turpinam joprojām. Nekādu problēmu ar alerģijām un veselību vispār. Tik skatos, ka manam dozu vajag lielāku, nekā ražotājs rekomendē pēc svara. Agrāk no Royal Canin atturējos, jo darbojās daudzu "specu"(arī zooveikalu pārdevēji) negatīvā attieksme pret to. Prakse parādīja pretējo, lai gan pēc sava sastāva RC nebūtu liekama starp sunim ieteicamajām.
Vispār teorētiski esmu par svaigo barību, bet tad man būtu "jāuzkaras". Agrāk daudz lasīju un salīdzināju dažādu barību sastāvus. Paskaties šo: http://www.dogfoodanalysis.com
Iesaku iepazīties ar būtiskākajiem kritērijiem, kas svarīgi labai barībai un tad sāc izvēlēties.
Lai izdodas atrast suņukam īsto "ņammu"

9.februāris 2008 15:07

"Man ir amerikāņu buldogs un baroju es viņu tikai ar sauso barību "

Manuprāt muļķīga pozīcija! Es neestu katru dienu tortes, pat ja man tās ĻOTI garšotu!

Barībai jābūt līdzvērtīgi SABALANSĒTAI.
Jā, sausajās barībās to var vislabak īstenot, bet arī ķīmijas tur ir pārlieku!

Kucēna augšanas periodā mēs nenopirkām ACANA barību par Ls 21,50, bet par Ls 20. Rezultatā nācās piepirkt klāt zāles kaulu augšanai uz latiem 30.

Es savu sunci (un arī kucēnus pirms gada) baroju ar naturālo barību - gaļa, biezpiens un dažādas zupas ar zivīm, vistas gaļu un rīsiem. Vēl, protams, veselīgi ir burkāni ar bietēm, var apliet ar augu eļļu, un jebkuri augļi => arbūzi, āboli, vīnogas, kivī, arī dārzeņi. Mans amītis ēd to pašu ko es!
Sausā barība ir laba tikai ziemā un vasarā.
Ziemā vajag uzņemt enerģiju ļoti ātri, savukārt vasarā sunim bieži nav apetītes, un vajag barību kas nebojājas.

Ja tomēr runā par sauso barību, tad tomēr ir vērts ņemt arī ekonomiski dārgāku, bet kvalitatīvāku barību. Tas noteikti atmaksājas, apēd mazāk, bet efekts tieši tas pats!
Protams, vajag ieturēt ēdamreižu grafiku, barībai ir jābūt pieejamam tikai ēdienreizēs!

Draugos.lv, viens suņa īpašnieks kategoriski uzstāja uz sausās barības lietošanu. Neviens viņu nespēja pārfliecināt, ka barībai IR jābūt daudzveidīgai.

Vienkārši iedomāsimies, ka pēc gadiem 10, lai paēstu, mums vajadzēs apēst tikai tableti?

Enerģiju jau tā dos, bet kuņģa/zarnu trakts, kas veidojies gadu tūkstošos, vienkārši nespēs noreaģēt!

Barībai ir jābūt daudzveidīgai, bet sausajai barībai gan nav jābūt kā pamatbarībai. Attiecības 50/50 ir pamatotas. Vitamīnus un minerālus tomēr vieglāk regulēt ar sauso barību.
Tos nāksies dot arī atsevišķi, bet..

10.februāris 2008 05:09

Ulc,te jau man liekas ir daudz kas atkarīgs no indivīda. rotu audzētāji neiesaka Royal Canin,bet ir roti,kas ēd un viņi ir lieliskā kondīcijā.
tāpat ar Nutra Gold- it kā laba barība,bet sīkajam uzreiz blaugzanas un gāzes.. :@

11.februāris 2008 12:25

savu 10 mēnešus veco īru seteru baroju ar Supreme Happy Dog Irland,bet 14 gadīgo kurchāru ar Happy Dog NutraCroq Senior.Suņi ēd ar prieku,jūtas lieliski un spalva spīd un laistās.

11.februāris 2008 14:33

mēs savu taksīti barojam brokastīs ar Royal Canin sauso barību ( konservus viņa vsp nekādus nevar ieēst), pusdienās dodam sakņu sautējumu, zupiņu, vai gaļu, ko paši ēdam ( tikai ar mazāk garšvielām) un vakarā kefīru, vai, ja susurs prasa, arī nedaudz sauso barību.

12.februāris 2008 06:11

diliiC sunim garšvielas nevajag! nevis mazāk,bet vispār nevajag!
sajauciet to kefīru kopā ar sauso,lai uzēd..

12.februāris 2008 10:01

Nu jā, redz cik suņu saimnieku, tik viedokļu, pagaidām šī ir vienīgā barība ko viņš ēd un no kuras nav caureja vai izsitumi.....man jau dažreiz dusma uznāk, ka šis neko praktiski neēd, pat vienu brīdi arī vitamīnus spļāv laukā un neēda....bet tagad es piešāvos sasmalcinat un viss oki....
....pirms viņš saslima, bija viņam dažāda ēdienkarte (gan sausie, gan rīsi, liellopu gaļiņa, gardumiņi utt)......bet tagad tā ir kā ir...zinu jau ka ar to sauso nav tas pats labākais variants....domāju varbūt pagaidīt, lai paaugās līdz kādam pusotram gadam, kad tas organisms būs nostabilizējies un tad atkal sākt pamazām miksēt pārtiku....

TO: munks!9.februāris 2008 22:07

Njā, baigi labi, ka tavējam nav alerģijas uz to visu....bet pēc tās reizes, kad viņš man nedēļu slimnīcā nogulēja, kautkā nevaru sadūšoties dot kautko citu....bet varbūt jāsāk, nu jau pusotrs mēnesis ir pagājis, kad no slimnīcas izgājām, moška būs jau atveseļojies pavisam....njā - burkāni rīsi, beites, bet katik uzreiz caureja nepiemetās....

12.februāris 2008 12:31

augustin,maybe izdomājat kopā ar vetu vai citu zinošu cilvēku sunim ēdienkarti? tā lai nav slikti suncim..
turaties..

12.februāris 2008 13:56

Savas am. stafenītes baroju tikai ar sausu barību. No sākuma bija Acana, bet nu jau apm. gadu pārgājām uz Arden Grange un suņu gardumi - smirdeklīši, neko no galda..,

13.februāris 2008 07:29

Mēs ēdām "Royal Canin Giant´´ sākās alerģija,tad pamazām pārgājām uz Nutra Nugatt .manējais ēd visas tikai jāskatās lai nava alerģiskas reakcijas,protams es vēroju arī vēdera izeju,kakai jābūt formētai(ne cietai un ne šķidrai,arī čupām vidējām.papildus-par cik liels svars un liela ēstgriba 1 ēdienreizi dodam kefīrs ar auzu pārslām,biezpiens ar olas dzeltenumu,rīsi ar gaļu un vai zivi(maitam baigi garšo foreles ādiņa),sestdienās un svētdienās lielopu vao teļa gaļa,ja ir govs aste(baigi garšo)par Nutra Nugatt vienīgais trūkums barībā nav piedevu locītavām,vai ir vērts papildus padot glukozamīna tabletes....

17.marts 2008 16:06

Manuprāt muļķīga pozīcija! Es neestu katru dienu tortes, pat ja man tās ĻOTI garšotu!

Barībai jābūt līdzvērtīgi SABALANSĒTAI.
Jā, sausajās barībās to var vislabak īstenot, bet arī ķīmijas tur ir pārlieku!
Barībai ir jābūt daudzveidīgai, bet sausajai barībai gan nav jābūt kā pamatbarībai. Attiecības 50/50 ir pamatotas. Vitamīnus un minerālus tomēr vieglāk regulēt ar sauso barību.
Tos nāksies dot arī atsevišķi, bet..
Nu nepiekritīšu gan, kā es saprotu, ja sunim tiek dota profesionāla sausā barība, tad nekas papildus nav jādod. Un pie tam - tas sauso barību salīdzinājums ar tortēm ir diezgan lieks, manējam "lopam" šķiet ka dzīves sapnis būtu lai saimniece viņu sāktu barot ar naturālo paiku. Visu sauso ēd ar gariem zobiem. Mēs gan mēdzam laik pa laikam dot arī biezpienu/kefīru/liellopu gaļu/auzu pārslu putru, bet attiecībā apmēram vienā ēdienreizē no sešām. Ja 50/50 (t.i. katra otrā), tad ēsta tiktu tikai šī otrā ;( No sausās atteiktos vispār. Pašlaik ēdam 1st choice, un esam apmierināti.

18.marts 2008 17:26

Njuse, pēc 10-15 gadiem, gan suņiem, gan cilvēkiem bez sausās varēs izvēlēties ari apēst 1 tableti dienā, jo tur būs tikai viss tas labākais un nepiec iešamākais!!!

Es aizstāvu viedokli, KA:
dzīvnieku un cilvēka kuņģa zarnu trakts ir veidojies tūstošgadēm, un piemērots zināma veida barībai, garšas uztverei, izskatam utt.
Un pēkšņi sunim/kaķim u.c. piedāvā pāriet uz profesionālu kaltētu berzgaršigu un smirdīgu barību ar sintētiskiem vitamīniem un aromatizātoriem!

Nē, nu jauki, protams, ka vasarā šī barība nebojājas, ziemā var iedot kalorijām bagātāku barību, ērti paņemt līdzi vai iegādāties veikalos arī ārzemēs.

Bet, piemini manus vārdus, pēc 10-15-20 gadiem, neviens needīs sauso barību, bet "ēdīs" enerģī tabletes, par spīti fizioloģijai

19.marts 2008 04:30

Ai, nezinu, nav jau tik traki Munks kā tu interpretē....bet nu katram jau savs skats uz to kā un cik veselīgi ieturēties, tik pat viegli var jautāt, Kā tu vari būt pārliecināts ka tu nopērc to dabīgo pārtiku tās labākajā kvalitātē, ja vien tev nav sava saimniecība, kur dabūt gaļu, rīsus, dārzeņus....Es jau neko nesaku, ja manējais ēstu un viss ar vēderu būtu OK, arī dotu dārzeņus, gaļu aug´´lus un vēl visu ko, bet tad jārēķinās ka katru rītu pamostos ar pārsteigumu pie ārdurvīm, kad sunīts savas caurejas dēļ, nespēj paciesties līdz rītam vai arī tas pats vakarā kad nāktu mājās.....katrā ziņā jau pamieloties viņš dabū arī dabīgo pārtikas produktu un nu jau arī manējais ir atguvies gan svarā gan veselībā pēc tās slimības prieks par to

19.marts 2008 05:27

Ar suņiem/kucēniem vispār ir kā ar mazu bērnu, tev jaredz no kada produkta rodas problēmas un tas nav jādod.
Piemēram manam mastifam ir aizkuņģa problēmas, liellopu kuņģi un vēl šo to nedodu. Zupas, putras, sauso, zaļbarību sukā iekšā ka nav ko redzēt. Cūkgaļu arī nedodu.

Barībai IR jābūt daudzveidīgai, un jāpērk produkti pie pārbaudītiem pārdevējiem

30.aprīlis 2008 17:11

Es dodu Specific

30.aprīlis 2008 18:28

Esmu no RC pārgājusi uz Supreme Happy Dog Neuseeland lielajai, mazajam (kurcim) Happy Dog Junior, kombinējot ar Neuseeland. Papildus dabū: vitamīnus (katru dienu) biezpienu 1x nedēļā abi, kurcis dabū rīvētas bietes pa druskai katru dienu un paipalas olu reizēm. Mastifs - glukozamīnu (tas, kas ir barībās, nebūt nav pietiekams). Klāt pie sausās dabū vārītu vistas gaļu bez ādas, blenderētu ar burkānu un ķirbi (ja ir), ar drusku rīsiem. Tunci savā sulā arī reizēm dabū. Pamatbarība tomēr ir sausā.

11.maijs 2008 22:07

Mēs savam angļu buldogam dodam Nutro Choise,samaļam blenderī un uzbriedinam ar kefīru.Pa retam iedodam jaunlopa gaļu,biezpienu,olas dzeltenumu,bet ar to aizrauties nevar,,jo esam alerģiski....

-->