DALMACIETIS!

Autors Saturs
15.marts 2008 08:59

Ko jus sakiet par Dalmaciesa skirnes suniem,vinu raksturu,uzvedibu utt.

15.marts 2008 13:32

Šķirne Dalmācietis Dzimums mātīte
Mīļvārdiņi dille
Krāsa balta ar melnam pumpinam!
Dzimšanas datums 28.decembris 2007 Vecums 2 mēneši, 16 dienas

Vispār jau jocīgs jautājums, ja to jautā dalmācieša īpašnieks.

Tas jājautā audzētavas īpašniekam, bet apskatot tqavējo, varu teikt:
Der sekot redzei un dzirdei, albīni ir vājāki.
Pigmentācija var parādīties arī vēlāk, bet pagaidām ir diez-gan albīns.

Raksturs?

Kādu izveidosi, tāds arī būs, dalmācietis ir ģimenes suns, ja nestresos, tad vis būs labi.
Ja par augšanas, fizioloģijas īpatnībām, tad labāk pie audzētāja vai savā klubā. Es personīgi neko īpašu par dalmāciešu problēmām neesmu dzirdējis, tik redze un dzirde

15.marts 2008 17:01

cik zinu,tad dalmācietis ir emocionāli jutīgs suns - zinu 3 dalmāciešus un saimnieki paši to ir teikuši. dalmācieši laikam ir arī alerģiski,bet labāk jau šitādus jautājumus uzdot audzētājam..

15.marts 2008 17:35

Es zinu par rotu, amīšu augšanas locītavu problēmām, citu šķirņu raksturiem, bet manuprāt, dalmāciešiem nav kādu īpašu problemu

16.marts 2008 05:29

nu dalmācietis ar ir lielo šķirņu suņu sarakstā,tātad arī viņš augšanas procesā ir pakļauts locītavu smībām n problēmām.

16.marts 2008 06:21

Man ari ir Dalmacietis.Loti viegli macas,ir jautrs,patik atrasties barina.Visu jaredz,visur jabut klat.Vienigi,ko ieverojam,ka spitigs gan.Brizam liekas,ka runa vai neruna,nedzird!Tad kada gramata izlasijam,ka Dalmacietis,ja negrib komandu izpildit,tad izliekas to nedzirdam un rada nevainigu gimi,ka kaut ko citu dara!!!Un vel kas interesanti,arzemes bagati lautini Dalmaciesus tur pagalmos,kur zaliens,jo Dalmaciesa urins nesatur urinskabi,tatad zalite nepaliek dzeltena!!!Nekadas alergijas neesam ieverojusi! Bet,protams suni dazadi!Ja ir Dalmacietis~tad jautriba garanteta!!!

16.marts 2008 10:47

ja ir suns,tad jautrība garantēta

16.marts 2008 14:47

Raksturi dalmaciesiem var but dazadi.Man ir bijis 2 dalmaciesi -viena kuce,otrais puika.Katram savs raksturs,kaut gan audzinam vienadi,protams censamies nepielaut kludas,ka audzinaja pirmo.Ne vienam nav ne alergijas, ne problemas ar dzirdi ,vai redzi.Galvenais -pareiza bariba un dalmaciesiem vaiag daudz skriet un rotalaties.No 3 men.vecuma ,kad nopirkam,barojam ar Jekanubu,ari vitamini ,biespiens,lielopu kaulini.

19.marts 2008 15:23

Tiešām katrs suns ir ar savu raksturu.... Mans dalmācietis ir ļoti enerģisks, draudzīgs un .... liels īdētājs, proti - tikko kaut ko iegrib, vai ja nepievērš uzmanību viņam, sāk īdēt. Diemžēl sunītim ir alerģija, tā esot iedzimta no tēva puses, tāpēc kādu laiku baroju ar RC hyperalerginium, tagad mēģinu palēnām dot Akana. Alerģija nav ārstējama, tāpēc esmu samierinājusies, ka šī problēma būs visu laiku. Varbūt kāds dalmācieša saimnieks arī ir saskāries ar šādu problēmu un var ieteikt, kā pareizi barot? Un vēl - tā kā suns ir balts, ik reiz pēc pastaigām cītīgi ņemos ar tīrīšanu, bet vienalga paliek pelēkas ķepas un pavēdere. Iedabūt vannā viņu nevar! Ļoti bail no ūdens, pat lietainā laikā ātri nokārto savu darīšanu un momentā iekšā. Gaidu vasaru,.. jo ceru, ka vismaz kādā ūdenskrātuvē izdosies viņu iemānīt.

21.marts 2008 15:00

Laikam jau gruti notirit suni sausa veida...Mes loti pratigi radinajam pie vannas,pie skanas,kas rodas dusai tekot!Tagad ,kad izdzird dusas skanu,lec vanna ieksa,kaut ari taja bridi,man to nemaz nevajag!
Varbut Tavs sunits kadreiz sabijies budams saskare ar udeni?

21.marts 2008 15:20

Iespējams, ka sunītim ir nelabas atmiņas par ūdeni, to nezinām, jo mēs viņu paņēmām jau turpat 6 mēn vecumā. Vannā viņam ir interese iekāpt, bet kā tur parādās ūdens, tā viss - čau ,manis nav! Izlīdzamies ar mitriem dvieļiem un spalvu tīrītāju. Tagad gan laikam ir periods, kad spalva mainās, -pastiprināti jātīra viss dzīvoklis! Un cik mēs būtu laimīgi, ja izdotos lieko spalvu nomazgāt zem dušas, bet...

27.jūnijs 2008 18:10

Man majas ir Dalmacietis un varu teikt visu to labako miļš jauks dzivnieks .. bet nu katram sunim ir savs rakstur .. un vis labak patiik tas ka labi saprotas ar berniem

-->